Cumhurbaşkanlığı İkinci Yüz Günlük Eylem Planı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde 81 ilde başlatılan "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesiyle Osmaniye'de, yaklaşık bin öğrenciye yüzme öğretilmesi hedefleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında İlimizde ilkokul 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Osmaniye Tam Olimpik ve Kadirli Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzlarında alanında uzman antrenörler tarafından Yüzme eğitimi verilmeye başladı.

Konu hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu “Cumhurbaşkanlığımızın ikinci yüz günlük icraat programı kapsamında düzenlenecek projede, Türkiye genelinde 100 bin çocuğun yararlanacağı ve Osmaniye İlimizde birer aylık periyotlar halinde toplam 3 dönemde yaklaşık 1.000 öğrenciye yüzme eğitimi verilecek.

Kadirli Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda ilk çalışma başladı. İlkokulda okuyan ve özellikle 3.ve 4.sınıf öğrencilerin beden eğitimi ve fiziksel etkinlik derslerini daha verimli kullanmak amacıyla öğrencilerimize haftada 4 gün eğitime tabi tutacağız, Deneyimli antrenörler ve modern havuzlarımızda çocuklarımız yüzme eğitimi alacak. Yüzme sporu çocuk gelişiminde önemli rol oynamaktadır. 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik yapılması bu anlamda önemli. Eğitimler sonunda ilimizde bin küçük öğrenci yüzme öğrenmiş olacak Biz de Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu projeyi en iyi şekilde tamamlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kadirli Yarı Olimpil Kapalı yüzme havuzunda düzenlenen projenin açılış törenine Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Yılmaz Bal, İçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tapsız, Spor Şube Müdürü Arif Özsarı  Kadirli İlçe Mili Eğitim Şube Müdürü Kasım Koca Baş, Tesisler Şube Müdürü Hanifi Kaplan Kadirli Gençlik Merkezi Müdür Kamil Kerimoğlu, Okul Müdürleri ve  Çok sayıda Öğrenci  katıldı.