19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Osmaniye’de de coşkuyla kutlandı. 7 Ocak Stadı'nda düzenlenen törene; Vali Ömer Faruk Coşkun ve eşi, Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Mustafa Aslan, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Adalet Komisyonu Başkanı İrfan Ünüvar, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Baro Başkanı İbrahim Halil Yavuzdoğan, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenin devamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, tüm vatandaşların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak, “

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Loğoğlu, gençlere hitap ederek sürdürdüğü konuşmasının devamında, “Bu bayram sizin, bu hafta sizin. Siz; Milletin temel direği, dinamiğisiniz. Geleceğimizin teminatısınız. Cumhuriyet sizlerin omuzları üzerinde yükselecektir. Cumhuriyetimizin kurucuları, nasıl ki o dönemin gençliğine güvendiyse; 2023, 2053 ve 2071 hedefinde de vatan sevdanıza, millet sevdanıza, manevi duygulara bağlılığınıza, yani sizlere güvenmekte ve inanmaktayız. Bu yolda bir olmalıyız, birlik olmalıyız, diri olmalıyız. Bu yolda;  yılmadan, yorulmadan beraberce yürüyeceğiz. Bu kutlu yol "ilelebet payidar kalacak devletimizin", güçlü Türkiye'nin yolu olduğu kadar, mazlumlara, masumlara da önderlik, rehberlik yapma misyonumuzun yoludur. Sizler, şahlanış ve yükselişimizsiniz. Hepiniz farklı ilgi alanlarına sahipsiniz. Birbirinizi tamamlayacaksınız. Spor, eğitim, güzel sanatlar, fen ve teknoloji alanlarında, geleceğin Türkiye’sinin inşasında görev alacaksınız. Bu Büyük Devleti sonsuza dek yaşatacaksınız. Genç kardeşim büyük hedefleri, büyük hayalleri, büyük idealleri olmayanların geleceği de olmaz. Hayallerle hakikatler arasında sadece azim vardır, gayret vardır, çalışma vardır, emek vardır, alın teri vardır. İnanırsanız mutlaka başarırsınız. Gençlerimiz olarak sizler bizim bıraktığımız yerden devralacağınız Türkiye’yi çok daha ileriye taşıyacaksınız. Bugünden kendinizi ne kadar iyi yetiştirir, zihni ve bedeni gelişiminizi ne kadar sağlıklı gerçekleştirirseniz devralacağınız emanetin hakkını o derece iyi verirsiniz. Biz sizlere güveniyoruz. Çünkü siz bu asil milletin, bu aziz toprakların evlatlarısınız. Bayrağımızın gönderde özgürce dalgalanabilmesi, ezanlarımızın semalarımızdan eksik olmaması, vatanımıza namahrem eli değmemesi için millet olarak birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, güçlü tutmak zorundayız. Bundan dolayı Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet düsturuna inanmaktayız. Sizden de bu ilkelere vefa gösterip korumanızı istiyoruz. ”dedi. 

Kutlamaların devamında Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda dereceye girenler sporculara ödülleri Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları tarafından verildi. Vali Coşkun ve protokol mensupları tüm sporcularımızı tek tek tebrik ederek, başarılarının devamını dilediler.

       Osmaniye Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibinin Osmaniye Yöresi Halk Oyunları gösterisi ile devam eden kutlamalarda öğrenciler tarafından, eskrim, judo ve taekwondo gösterileri sunuldu.

       Gösterilerin ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları sona erdi.