Osmaniye'de, 2019-2020 Eğitim öğretim yılı okul sporları  faaliyet programı çerçevesinde yıldızlar ve gençler kategorisinde kros müsabakaları gerçekleştirildi.

Cevdetiye Sporcu Eğitim Merkezi Parkurunda düzenlenen yarışlara, Yıldızlar Gençler ve ferdi olmak üzere toplamda 125 sporcu katıldı.
Sporcular 2 bin, 3 bin ve 5 bin metrelik mesafeyi kat edip yarışmaları tamamladılar.


Turnuva sonunda derece elde eden okul takımları ve ferdi sporculara düzenlenen törenle madalya ve kupalarını Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, Spor Şube Müdürü Arif Özsarı ve Atletizm İl temsilcisi Ali Gani, okul idareci ve beden eğitimi öğretmenleri takdim etti.

Kros il birinciliği turnuvası sonucu Yıldız Kızlarda sıralama; Remzi Özer Yatılı Bölge Ortaokulu birinci Şehit Ahmet Çalık Ortaokulu ikinci, Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu üçüncü ve Şehit Harun Saltalı Ortaokulu Dördüncü. Yıldız Erkeklerde, Cevdetiye Ortaoku birinci Kadirli Atatürk Ortaokulu ikinci, Issızca Ortaokulu üçüncü ve Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu. Dördüncü olurken; Genç Kızlarda, Özel Bilgekent Anadolu Lisesi, Kadirli Atatürk Anadolu Lisesi, Necmettin Erbakan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi.

Genç Kızlarda; Kadirli Özel Biltepe Lisesi birinci Kadirli Anadolu ikinci Genç Erkekler de ise Cevdetiye Çok Programlı Anadolu Lisesi birinci Osmaniye Mesleki Teknik Ve Anadolu Lisesi ikinci Osmaniye Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü Kadirli Atatürk Anadolu Lisesi dördüncü olarak derece elde etti.