Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Osmaniye Aslantaş Doğa Kampı alanında, Tarım Kredi Kooperatifleri teknoloji iştiraki TARNET’in bir markası olan ATA (Akıllı Tarım Atölyeleri) eğitmenleri ve uzmanları tarafından ‘’Akıllı Tarım Kampı’’ gerçekleştirildi.

 Osmaniye'de 3 gün süren teorik ve pratik eğitimlerde, pandemi kurallarına uygun programlanarak, kodlama ve tarım teknolojileri, hassas tarım uygulamaları, Ziha (zirai insansız hava aracı) etkinlikleri ve uzay-tarım ilişkili astronomi eğitimleri verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Aslantaş Gençlik Kampı'nda düzenlenen etkinliğe Türkiye'nin farklı yerlerinden 60 genç katıldı.

Hayal Et, Tasarla, Üret

Hayal etmek, tasarlamak ve üretmek için yola çıkan, gençlik kampı katılımcılarından Osmaniye Bahçe İlçesi’nden gelen Lise 1. Sınıf öğrencisi olan İbrahim ise; bizlere güvenen eğitmenlerimiz ve abilerimiz ile birlikte hayatında ilk kez drone uçurduğu için çok mutlu olduğunu ve tarımı çok sevdiğini söyledi. Diğer bir katılımcı Lise 2. Sınıf öğrencisi Ahmet ise, Jupiteri görmek ve doğa olaylarının tarıma etkisini gözlemlemek için kampın her günü saat 05:30’da kalkarak uzayı gözlemlerken çok heyecanlandığını belirtti.

‘Hepimizin Rüyası’

Kamp ile ilgili açıklamalarda bulunan Proje koordinatörü Furkan Özdemir; “Türkiye’de ilk defa gerçekleştirdiğimiz bu kampta gençlerimizle birlikle hayal kurduk. Biz inanıyoruz ki tarımın gelecekteki değerini çocuklarımıza iyi anlatabilirsek, geleceğin tarımını onlar kendileri inşa edecekler. Bugün burada elini bilinçli olarak toprağa değen bir gencimiz yarın milli tarım teknolojileri geliştirecek. Bu kampla birlikte kırsaldan katılan gençlerimize gelecek sizin topraklarınızda derken, şehirden gelen gençlerimize geleceğin teknolojisi ve fırsatları burada dedik. 3 gün içerisinde bile bunun yansımalarını gördüğümüz için çok mutluyuz’’ dedi.