Saygıdeğer Osmaniyeliler, Geleceğimizin Teminatı Gençler;

    Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun'da Tutuşturduğu Kurtuluş Meşalesinin, Anadolu'da Elden Ele, Gönülden Gönüle Dolaşmasının ve Tarihe Altın Harflerle Yazılan Milli Mücadelemizin İlk Adımın Atılmasının 102.Yıl dönümünde; Milletimizin O Gün Taşıdığı Heyecan ve Coşkuyla, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk Olmak Üzere, Silah Arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi Şükranla Anarken;  19 Mayısların Manevi Atmosferinin, Birlik ve Beraberliğimize Vesile Olmasını Temenni Ediyorum.

Covid 19 Salgını, tüm dünyada ve ülkemizde arzu etmediğimiz bir sosyal yaşam tarzını, fiziksel mesafe zorunluluğunu beraberinde getirse de, gönülden gönüle kurulu o gizli yoldan manevi bağlarını hiçbir zaman koparmayan bu necip millet, her zaman olduğu gibi bu sıkıntılı süreçten de birlikte el ele kurtulacaktır.

Statları, meydanları doldurarak birlikte coşku içinde kutladığımız Bayramlarımızı özlememek mümkün mü? Ancak bizler evlerimizde de olsak Bayramlarımızın coşkusunu yaşadık, yaşamaya da devam edeceğiz. Her bir evimizi bir stadyuma, bir meydana çevirdik. En kısa sürede fiziksel mesafelerin olmadığı Bayram kutlamaları niyazıyla, her çağın şartlarına göre vatan ve millet mevzubahis olduğunda gerisini teferruat olarak gören bir inancın günümüze yansımaları olan başta Sağlık Çalışanlarımız olmak üzere Kolluk Kuvvetlerimiz, Vefa Sosyal Destek Gruplarımız ve sahada olan tüm kahramanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Saygıdeğer Osmaniyeliler;

    19 Mayıs;  Milletimizin “Ya İstiklal Ya Ölüm” Parolası İle Çıktığı ve Sonunu Zaferle Taçlandırdığı Bu Kutlu Yolculuğun İlk Adım Günüdür.

    19 Mayıs; Tarih Sahnesinde Milletimizin Bir Defa Daha Şaha Kalkışının, Başlangıç Günüdür.

    19 Mayıs; Milletimizin Azminin ve Manevi Gücünün, Askeri Gücü Daha Fazla Olan Devletleri Mağlup Edebileceğinin, İspat Günüdür.

    19 Mayıs; Milli Egemenlik ve Milli İradenin Hâkimiyet Günüdür.

    19 Mayıs; verdiği ilham ve güç ile 15 Temmuza, 2053, 2071 ve daha nice kutlu hedeflere ışık tutan kahramanlık günüdür.

    19 Mayıs; Geleceğimizin Teminatı Olan Gençliğe Güven Günüdür.

 

    Ne mutlu bizlere ki, kendisine güvenilen bu gençlik, “İçinde bulunduğu ahval ve şeraiti düşünmeden”, ecdadına layık olduğunu her daim göstermiştir. "kim var! " diye seslenilince, sağına ve soluna bakınmadan, fert fert "ben varım! " cevabını dün de, bu gün de vermiş, yarın da vereceğine dair bir şüphe bırakmamıştır.

 

Kıymetli Osmaniyeliler;

    15-21 Mayıs Tarihlerini Kapsayan günlerde Gençlik Haftasını Kutluyoruz.

    Atatürk’ün “Milletin Bağrından Temiz Bir Nesil Yetişiyor. Bu Eseri Yani Türkiye Cumhuriyetini Ona Bırakacağım ve Gözüm Arkamda Kalmayacak." Diye İfade Ettiği Gençliğimize Yönelik Olarak Tertip Edilen, Yılın En Genç Haftasını İl Müdürlüğümüz ve Gençlik Merkezimiz Olarak Sosyal, Kültürel ve Sportif Etkinliklerle Değerlendiriyoruz.

    Gençlik Merkezlerimizde, dokunulmadık bir genç kalmamalı düsturu ile yürüdüğümüz yolda şahlanış ve yükselişimiz olan gençlerimize yönelik kültürel, sanatsal, bilimsel desteğin yanı sıra gençlik kampları ve hareketlilik projeleri ile de hizmet vermekteyiz.

 

Sevgili Gençler;

    Bu Bayram Sizin, Bu Hafta Sizin. Siz; Milletin Temel Direği, Dinamiğisiniz. Geleceğimizin Teminatısınız. Cumhuriyet Sizlerin Omuzları Üzerinde Yükselecektir. Cumhuriyetimizin Kurucuları, Nasıl Ki O Dönemin Gençliğine Güvendiyse; 2053-2071 Hedefinde De; Vatan Sevdanıza, Millet Sevdanıza, Manevi Duygulara Bağlılığınıza, Yani Sizlere Güvenilmekte ve İnanılmaktayız. Bu yolda bir olmalıyız, birlik olmalıyız, diri olmalıyız.

    Bu yolda;  yılmadan, yorulmadan beraberce yürüyeceğiz. Bu kutlu yol "ilelebet payidar kalacak devletimizin", güçlü Türkiye'nin yolu olduğu kadar, mazlumlara, masumlara da önderlik, rehberlik yapma misyonumuzun yoludur.

    Sizler, şahlanış ve yükselişimizsiniz. Hepiniz Farklı Yetenek ve İlgi Alanına Sahipsiniz. Birbirinizi Tamamlayacaksınız. Spor, Eğitim, Güzel Sanatlar, Bilim, Fen, Teknoloji Alanlarında, Geleceğin Türkiye’sinin İnşasında Görev Alacaksınız. Bu Büyük Devleti Sonsuza Dek Yaşatacaksınız.

Genç Kardeşim büyük hedefleri, büyük hayalleri, büyük idealleri olmayanların geleceği de olmaz. Hayallerle hakikatler arasında sadece azim vardır, gayret vardır, çalışma vardır, emek vardır, alın teri vardır. İnanırsanız ve çalışırsanız mutlaka başarırsınız. Gençlerimiz olarak sizler bizim bıraktığımız yerden devralacağınız Türkiye’yi çok daha ileriye taşıyacaksınız.

Bugünden kendinizi ne kadar iyi yetiştirir, zihni ve bedeni gelişiminizi ne kadar sağlıklı gerçekleştirirseniz devralacağınız emanetin hakkını o derece iyi verirsiniz. Biz sizlere güveniyoruz. Çünkü siz bu asil milletin, bu aziz toprakların evlatlarısınız.

Bayrağımızın gönderde özgürce dalgalanabilmesi, ezanlarımızın semalarımızdan eksik olmaması, vatanımıza namahrem eli değmemesi için millet olarak birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, güçlü tutmak zorundayız.

 Bundan dolayı Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet düsturuna inanmaktayız. Sizden de bu ilkelere vefa gösterip korumanızı istiyoruz.

    Ülkemiz üzerinde, bölgemizde ve dünyanın her köşesinde oynanan oyunların, yazılan senaryoların farkında olarak mazlum insanlar ile gönül köprülerini güçlendireceğiz. Şanlı tarihimizden gelen misyon ile bize uzanan masum elleri boş çevirmeyecek dünya barış ve huzurunun sağlanabilmesi için her daim çaba göstereceğiz.

Tüm bunlar için ye’se kapılmadan Şan ve Şerefle Dolu Tarihimizin Gururu İçerisinde, ümitsizliği lügatimizden silmiş, Yaradan’a sığınmış, zaferin inananların olduğu, sorumluluk ve görevlerimizin bilinci içerisinde, “Muhtaç Olduğunuz Kudreti Damarlarınızdaki Asil Kandan Alarak” devam edeceğiz. Şairin de ifade ettiği gibi;

 

Tasalanma yiğidim; zaman bizden yanadır

Külümüzden yükselen duman bizden yanadır

Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır

Dünya düşman olsa da, iman bizden yanadır

 

Mahzenlerde beklemek ziyan artık, yiğidim

Fecr-i sâdık vaktidir; uyan artık yiğidim

Ateşlere girsen de, dayan artık yiğidim

Hakikate dönüyor rüyan artık, yiğidim

 

Saygıdeğer Osmaniyeliler, Sevgili Gençler ;                

    Gençlik ve Spor Bayramımızın; Birlik ve Beraberlik Ruhumuzu Bir Kez Daha Pekiştirmesi, Daha Nice 102. Yıllara Ulaşması Dilek ve Temennilerimle;

 Milletimizin, Osmaniyeli Hemşehrilerimizin ve Gençlerimizin Bayramını En Kalbi Duygularımla Kutlarım.