“Gençlik Haftası” Cevdetiye Sporcu Eğitim Merkezi Spor Kompleksinde düzenlenen programla kutlandı. Programa Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sporcular, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Kutlama programı, Cevdetiye Meydanından Cevdetiye Sporcu Eğitim Merkezi Spor Kompleksine kadar yapılan “Gençlik Yürüyüşü” ve “Gençlik Bayrak Koşusu” ile başladı. Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları, Gençlik Yürüyüşünde 150 metrelik Türk Bayrağı taşıyan öğrencilere eşlik ettiler. Yürüyüşün ardından minyatür kaleye atış yapan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar ile masa tenisi oynadı. Programın devamında atletlerimiz Bayrağımızı Vali Dr. Erdinç Yılmaz’a teslim ettiler. Vali Yılmaz, Bayrağımızı öperek teslim aldı. Daha sonra Cevdetiye Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri kareografi gösterilerini sundular.
Kutlama programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Programın devamında Ahmet Cevdet Paşa Lisesi öğrencisi Firdevs Eğlence “Bir de Yıl 1919’sa” isimli şiiri okudu. Sporcu Eğitim Merkezi sporcularının sergilediği jimnastik ve güreş gösterisinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Osmaniye Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nin özel sporcuları dans gösterilerini sergilediler. Bolat Binicilik tarafından hazırlanan At ve Atçılık gösterisi ile devam eden programda Cevdetiye Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri Muhammed Hacıhüseyin ve Tarık Şardak “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi” ve “Gençliğin Ata’ya Cevabı”nı okudular. Okçuluk gösterisinin ardından kutlama programı ödül töreni ile son buldu. Ahmet Cevdet Paşa Lisesi Müdürü Abdurrahim Alpertunga, Cevdetiye Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Hulusi Yüksel, Cevdetiye Ortaokulu Müdürü Gökhan Gülsoy, Bolat Binicilik Başkanı İsmail Türker Bolat’a Türk Gençliğine ve spora vermiş oldukları destek nedeniyle plaket verildi. Plaketleri veren Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Türk Gençliğine ve spora vermiş oldukları destek nedeniyle teşekkür etti. Programın son bölümünde Sporcu Eğitim Merkezi Sporcuları Vali Dr. Erdinç Yılmaz’a Milli Takım Formalarını takdim ettiler.
Program sonunda, Vali Dr. Erdinç Yılmaz, kutlama alanında bulunan öğrenci ve vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.