Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi (TKBL) play-off finallerinin ilk maçlarını lider olarak tamamladı. Osmaniye ekibi, Şanlıurfa’da oynanan müsabakalarda, 2 galibiyet 1 yenilgi alarak ilk yarıyı averajla birinci tamamladı.

Oynadığı üç maçta rakip potaya attığı 224 basket kaydeden Osmaniye ekibi, bu avantajını Adana’da oynanacak ikinci yarı maçlarında da göstermek istiyor. Osmaniye Gençlik’in de aralarında bulunduğu final grubunda, Orman Gençlik, Mersin Basketbol ile Edremit Belediyesi Güre Spor takımları yer alıyor. Osmaniye Gençlik ilk maçta rakibi Orman Gençlik’i 74 - 57 yendi. İkinci maçta Mersin Basketbola 66 – 63 yenildi, son maçta ise Edremit Belediyesi Güre Sporu 87 – 61 yenerek 40 averajla ilk maçlar sonunda lider oldu.

Adana’da oynanacak ikinci devre maçları ikinci devresi 29 Nisan ile 1 Mayıs tarihlerinde Adnan Menderes Spor Salonu'nda gerçekleşecek. Kulüp Başkanı Murat Teke, teknik heyet ve sporculara güvendiğini Osmaniye Gençlik’in yeniden süper lige yükselmesi için Müsabakalar sonunda ilk iki takımın süper lige yükseleceğini anımsatan Teke, “İlk maçlar sonunda grubu, iki galibiyet alarak averajla birinci tamamladık. Aynı başarıyı Adana’daki ikinci tur maçlarında da sürdüreceğimize inanıyorum.

Güçlü bir takıma sahibiz. Teknik ekip ve sporcularımız işin ciddiyetinin bilincindeler. Şanlıurfa’dan sonra Adana’da oynayacağımız maçların telafisi yok. Biz her maçımızı kazanarak süper lige yeniden çıkmak istiyoruz. Bunu başaracak güce sahibiz. Taraftarlarımızın bu son virajda bizlere desteklerini sürdürmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.