19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı. Kutlama töreni ilk olarak Atatürk anıtına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir tarafından çelenk sunulması ile başladı.İstiklal marşı eşliğinde şanlı bayrağımızın göndere çekilmesi ile buradaki tören son buldu.

Kutlama törenine 7 Ocak Stadyumu’nda devam edildi.

Şehit Ulaştırma Uzman Çavuş Veli Demiryürek'in cenaze töreni nedeniyle kutlama programında yer alan paramotor ve halk oyunları gösterileri iptal edildi.
 
7 Ocak Stadında düzenlenen kutlamaya Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Şefik Atak, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Baro Başkanı Dilem Aksoy, Vali Yardımcıları Alp Eren Yılmaz, Muammer Balcı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Tören Vali Kerem Al, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Şefik Atak, Belediye Başkanı Kadir Kara'nın halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir tarafından yapıldı.
        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak, "19 Mayıs;  Milletimizin “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolası ile çıktığı ve sonunu zaferle taçlandırdığı bu kutlu yolculuğun ilk adım günüdür. 19 Mayıs; tarih sahnesinde milletimizin bir defa daha şaha kalkışının, başlangıç günüdür. 19 Mayıs; Milletimizin azminin ve manevi gücünün, askeri gücü çok daha fazla olan devletleri mağlup edebileceğinin, ispat günüdür. 19 Mayıs; Milli Egemenlik ve Milli İradenin hâkimiyet günüdür. 19 Mayıs; geleceğimizin teminatı olan gençliğe güven günüdür” diye konuştu.
 
15–21 Mayıs tarihlerini kapsayan Gençlik Haftasını da kutlayan Demir, sözlerinin devamında gençlere hitap ederek, “Bu bayram sizin, bu hafta sizin. Siz; Milletin temel direği, dinamiğisiniz. Geleceğimizin teminatısınız. Cumhuriyet sizlerin omuzları üzerinde yükselecektir. Cumhuriyetimizin kurucuları, nasıl ki o dönemin gençliğine güvendiyse; 2023 hedefinde de; vatan sevdanıza, millet sevdanıza, manevi duygulara bağlılığınıza, yani sizlere güvenilmekte ve inanılmaktadır. Bu yolda bir olmalıyız, birlik olmalıyız, diri olmalıyız. Hepiniz farklı yetenek ve ilgi alanına sahipsiniz. Birbirinizi tamamlayacaksınız. Spor, eğitim, güzel sanatlar alanlarında, geleceğin Türkiye’sinin inşasında görev alacaksınız. Bu büyük Devleti sonsuza dek yaşatacaksınız” dedi.
 
        Konuşmanın ardından Vali Kerem Al'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı okundu. Kutlamalarında devamında ise Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda dereceye girenler ile 15–21 Mayıs Gençlik Haftası kutlamaları nedeniyle düzenlenen spor etkinliklerinde birinci olanlara ödülleri Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Şefik Atak, Belediye Başkanı Kadir Kara ve Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz tarafından verildi. Törende başarılı öğrencilere bisiklet hediye edildi.
 
        Tören kısa süreli sunulan Jimnastik, Muay-Thai ve Tekvondo gösterileri ile son buldu.