19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Osmaniye’de coşkuyla kutlandı. 7 Ocak Stadında düzenlenen kutlamaya Vali Kerem Al, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Ziya Koç, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Baro Başkanı Dilem Aksoy, Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenin devamında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir yaptı. İl Müdürü Demir, “Bundan 98. yıl önce, takvim yapraklarının 19 Mayıs 1919’u gösterdiği bir pazartesi günü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapurundan Samsun’a attığı ilk adım, Milli Mücadele’mizin başladığı gün olarak tarihe kaydedilmiş, ezelden ebede esareti kabul etmemiş, etmeyecek olan asil milletimizin şanlı tarihine altın harflerle yazılmıştır. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk Olmak Üzere, Silah Arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi şükranla anıyorum” diye konuştu. Ökkeş Demir konuşmasına şöyle devam etti, “Bu gün; “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolası ile çıkılan bu kutlu yolda, ''Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararının kurtaracağına'' inanan insanların manevi güçlerini idrak edemeyen bedbahtların tarih sayfalarına yeni bir hezimet yazdırdıkları gündür. Bizler çok iyi biliyoruz ki; yenilen pehlivanın güreşe doymayacak, düşmanlarımız kirli ve hain emellerini gerçekleştirme hayallerinden vazgeçmeyecektir. Onlar da şunu çok iyi biliyorlar ki; savaş ve şehir meydanlarında Allah’ın izni ile hiçbir zaman muvaffak olamayacaktır. Çünkü her dönemde, Milli Şairimizin “Asım’ın Nesli” diye ifade ettiği, “Ecdadının Namusunu Çiğnetmemiş ve Çiğnetmeyecek” kahramanlar kıyamete kadar var olacaktır. Her dönemde cumhur, inandığı liderine, reisine sadakat ve bağlılık ile yeni zaferlere yürümüştür, yürüyecektir. İşte 19 Mayıs; verdiği ilham ve güç ile bu kahramanların rol aldığı her tarihsel başarıya ışık tutmuştur. Yakın zamanda yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında olduğu gibi” dedi.
 
        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Demir konuşmasının devamında gençlere hitap ederek, "Hepiniz farklı yetenek ve ilgi alanına sahipsiniz. Birbirinizi tamamlayacaksınız. Spor, eğitim, güzel sanatlar alanlarında, geleceğin Türkiye’sinin inşasında görev alacaksınız. Bu büyük devleti sonsuza dek yaşatacaksınız. Şan ve şerefle dolu tarihimizin gururunu, sizden sonra gelecek nesillere aktaracak olan sizsiniz; sorumluluğunuzu ve görevlerinizi unutmamalı, birlik olmalısınız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi “muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur” diye konuştu.
 
       Kutlamaların devamında Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda kickboks, atletizm, bocce, güreş, boks, taekwondo, hokey dallarında dereceye giren sporcularımıza ödülleri Vali Kerem Al ve protokol mensupları tarafından verildi. Vali Kerem Al ve protokol mensupları ödül alan sporcuları tebrik ederek, başarılarının devamını dilediler.
 
        Osmaniye Gençlik Merkezi Halk Oyunları topluluğu tarafından sergilenen Osmaniye Yöresi Halk Oyunları gösterisi ile devam eden kutlamalarda, öğrenciler tarafından karate, taekwondo ve jimnastik gösterileri sunuldu. Son olarak gerçekleştirilen motosiklet gösterisiyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları sona erdi.