Yunus Emre İlkokulu’na Türkiye Satranç Federasyonu tarafından kurulan satranç sınıfına Vali Kerem Al’ın adı verildi. Satranç sınıfının açılışını Vali Kerem Al, Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ile birlikte yaptı. Açılışta İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ve Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Ökkeş Demir ve Satranç Federasyonu Osmaniye Temsilcisi Bekir Pak da bulundu.

 

Açılış sonrasında, satranç oynayan öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Kerem Al’ın, oyunculara taktikler verdi. Satrancın çok yönlü ve analitik düşünmeye katkısı olduğunu ifade eden Vali Kerem Al, gençler ve çocukların satranç oynayarak okullarında ve hayatlarındaki başarıyı artırabileceklerine inandığını söyledi. Satranç oynamayı sevdiğini belirten Vali Al, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından satranç sınıfına adının verilmiş olmasından da mutluluk duyduğunu kaydetti.

 

Ziyaretinin son bölümünde öğretmenler odasında okulun öğretmenleri ile bir araya gelerek sohbet eden Vali Kerem Al, okul müdürü Fatih Ücel’den okul hakkında bilgi aldı.