Osmaniye’de 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Okul Sporları değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Osmaniye Valiliği Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen bilgilendirme ve değerlendirme toplantısında Okul sporlarının 2016-2017 yılında gerçekleştirilen faaliyetleri değerlendirilerek, 2017-2018 döneminde gerçekleştirilecek faaliyetler ve sistemde yapılan değişiklikler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Şube Müdürleri ve Beden Eğitimi Öğretmenleri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan toplantıda, geçen öğretim yılında gerçekleştirilen okul sporları faaliyetleri değerlendirildi. Yeni faaliyet döneminde alınması gereken tedbirler ve desteklerin konuşulduğu toplantıda ayrıca beden eğitimi öğretmenlerinin dilek ve talepleri de dinlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, bu yıl eğitim başarısının yanı sıra okul sporları başarısının da en iyi şekilde geçmesi temennisinde bulunarak2017-2018 eğitim öğretim yılının başta ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını ve başarılı geçmesini diliyoruz. Bu başarının yanı sıra başarılı bir spor sezonu da geçirmeyi temenni ediyoruz. . Okul sporlarına daha fazla katılım sağlanması, çocuklarımızın sporla buluşması, yetenekli öğrencilerin ortaya çıkması ve bunları en iyi şekilde değerlendirilmesini temennisi içeresindeyiz.

Demir“ Ülkemizin sahip olduğu genç ve dinamik nüfus yapısının korunarak yaşam kalitesinin yükseltilmesi, sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi ve spor hizmetlerinin kalitesi ve çeşitliliğinin artırılarak sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla başarılı sporcular yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Öğrencilerimizin akademik başarıları yanında onların beden, zihin, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı yetişmeleri için okul sporlarına önem vermekteyiz. Bu kapsamla yapılacak çalışmalarla, öğrencilerimizin Türkiye çapında önemli başarılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Beden eğitimi dersi ve beden eğitimi öğretmenlerinin önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, “Ahlaklı ve dürüst öğrencilerin yetiştirilmesinde beden eğitimi öğretmenlerinin büyük rolü vardır. Beden eğitimi dersinin diğer derslerden farkı yoktur. Okul müdürleri beden eğitimi öğretmenleri ile beraber okullarında sporun yaygınlaştırılması için çalışma yapması gerekmektedir.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte Öğrencilerimizin ve siz değerli Öğretmenlerimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtmek isterim. 2017-2018 Eğitim öğretim yılında yapılacak Okul Sporları faaliyetlerinin başarılı geçmesini temenni ediyor, Okul Sporları organizasyonunda emeği geçen başta Gençlik Hizmetleri ve spor  İl Müdürlüğüne ve  siz değerli Öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.