Osmaniye Valiliği Atatürk Anıtı önündeki ilk törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu anıta çelenk bıraktı.  7 Ocak Stadı'nda düzenlenen kutlamaya Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Baro Başkanı Dilem Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Tören Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül ve Belediye Başkanı Kadir Kara'nın halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu tarafından yapıldı. İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, tüm vatandaşların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak, “19 Mayıs;  milletimizin “ya istiklal ya ölüm” parolası ile çıktığı ve sonunu zaferle taçlandırdığı bu kutlu yolculuğun ilk günüdür. 19 Mayıs; tarih sahnesinde milletimizin bir defa daha şaha kalkışının başlangıç günüdür. 19 Mayıs; milletimizin en zor şartlarda dahi azmi ve manevi gücü ile askeri ve teknik gücü yüksek devletleri mağlup edebileceğinin ispat günüdür. 19 Mayıs; milli egemenlik ve milli iradenin hâkimiyet günüdür” diye konuştu.

 

Loğoğlu gençlere hitap ettiği konuşmasının devamında, gençlerin milletin temel direği ve dinamiği olduğunu ifade ederek, “Sizler, geleceğimizin teminatısınız. Cumhuriyet sizlerin omuzları üzerinde yükselecektir. On beşlik gençlerimizin kanıyla, canıyla kurulan Cumhuriyetimiz sizinle teminat altındadır. Aynı şuur ve cesaretle 2023 yılı hedefimizde vatan sevdanıza, millet sevdanıza, manevi duygulara olan bağlılığınıza, yani sizlere güvenmekte ve inanmaktayız. Bu yolda bir olmalıyız, birlik olmalıyız, diri olmalıyız. “Vatan sevgisi imandandır" buyruğuyla hain 15 Temmuz gecesini “tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” anlayışı içerisinde bertaraf ettiğimiz gibi aynı duygu ve heyecanla yılmadan, yorulmadan vatanımızı korumaya devam edeceğiz. Birlikte yürüdüğümüz bu kutlu yol "ilelebet payidar kalacak olan devletimizin", güçlü Türkiye'nin yolu olduğu kadar, mazlumlara, masumlara da önderlik yapma misyonumuzun yoludur.  Sizler, şahlanış ve yükselişimizsiniz. Hepiniz farklı yetenek ve ilgi alanına sahipsiniz. Birbirinizi tamamlayacaksınız. Spor, eğitim, güzel sanatlar alanlarında, geleceğin Türkiye’sinin inşasında görev alacaksınız. Bu büyük devleti sonsuza dek yaşatacaksınız ” dedi.

 

Kutlamaların devamında Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda dereceye girenler sporculara ödülleri Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy ve protokol mensupları tarafından verildi. Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları tüm sporcularımızı tek tek tebrik ederek, başarılarının devamını dilediler.

 

        Paramotor uçak gösterisi ve Osmaniye Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibi'nin Osmaniye Yöresi Halk Oyunları gösterisi ile devam eden kutlamalarda öğrenciler tarafından, taekwondo ve kickboks gösterileri de sunuldu.

 

        Gösterilerin ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları sona erdi.