Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde 21 Mart Dünya Down Sendromu günü nedeniyle Farkındalık Yürüyüşü düzenlendi. Fakıuşağı Liseler Kampüsünden Atletizm Pistine kadar yapılan yürüyüşe Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Vali Yardımcıları Adem Yılmaz ve Hakan Ezgi, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yürüyüşün ardından düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren KYK Kız Yurdu Öğrenci Temsilcisi Müge Doğruloğlu, “Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun tensipleriyle 2019 yılının “Gönüllülük Yılı” ilan edilmesi münasebetiyle gençlerin toplumsal hayatın her alanına etkin katılımını sağlamak, aidiyet ve vatandaşlık bilincini geliştirmek, üretkenlik düzeylerini yüksek tutmak, yaşlılar, engelliler, çocuklar ve şehit yakınları ile gelişmiş ilişkiler kurmalarını sağlamak, yaşadığı toplumun insani, vicdani ve manevi değerlerini tanımalarına yardımcı olmak amacıyla yurtlarımızda gerçekleştirilen “Gönül Bağı Etkinlikleri” kapsamında Down Sendromu Farkındalık yürüyüşleri 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilmektedir. Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu önemli günün belirlenmesi ile toplumda Down Sendromu konusunda farkındalık oluşturmaya çalışmaktayız.”diye konuştu. Bugünün, Down sendromlu bireyler hakkında toplumsal bilinç oluşturmak açısından önemli bir fırsat olduğunu altını çizen Doğruloğlu, “Down Sendromlu vatandaşlarımız hakkında bu bilinci oluşturmak için önemli bir sorumluluk üstlendiğimizin farkındayız ve bu amaçla birçok çalışma gerçekleştirdik. Yurtlarımızda barınan öğrencilerimiz ile sosyal kültürel faaliyetler çerçevesinde engelli yaşam risk haritaları oluşturduk, KYK farkındalık Yürüyüşleri düzenledik.”dedi.

Vali Ömer Faruk Coşkun, Down Sendromu Farkındalık Yürüyüşüne katılan herkese teşekkür ederek, yürüyüşün bu konuda farkındalığa vesile olmasını temenni etti.