Osmaniye spor alanında Bocce, Softbol, Bisiklet, Bilek Güreşi, Muay Thai gibi birçok yeni dalda başarıya imza atan il olarak şimdi de ülkede yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan Rugby sporu ile gündemde.

Türkiye’de yeni bir spor dalı olan Rugby, artık Osmaniye’de oynanmaya başlandı.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılı okul sporları programı kapsamında Osmaniye’de ilk defa düzenlenen Gençler Ragbi müsabakaları Atletizm Pistinde gerçekleşti.

 5 okuldan 60 sporcunun katıldığı Renkli görüntüler sahne olan müsabakalar neticesinde Kızlarda Osmaniye Fen Lisesi 1.ci Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi 2.ci olurken Erkeklerde ise Osmaniye Fen Lisesi 1.ci Osmaniye Hasan Aybaba Anadolu Lisesi 2.ci Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi 3.cü olarak derece elde etti.

Müsabakalar sonunda yapılan ödül töreninde Dereceye giren sporculara ödülleri Spor Şube Müdürü Arif Özsarı tarafından verildi.

Hem Kızlarda Hem de Erkeklerde Birinci olan Osmaniye Fen Lisesi takımı okul sporları Türkiye şampiyonasında ilimizi temsil edecek.

Ragbi Nedir:

(Rugby) 15’er kişilik iki takımla bir devresi 40dk olmak üzere iki devre olarak oynanan, ileriye pas vermenin yasak olduğu, topu elle rakip kale çizgisinin arkasına taşımayı hedefleyen sert bir spordur.

İngiltere’nin Ragbi isimli kentinde futbol maçı sırasında bir oyuncunun topu kollarının arasında tutarak kaleye doğru koşması ile başlamıştır. 1823 yılından bu yana başta İngiltere olmak üzere Fransa, Galler, Güney Afrika, Yeni Zelanda ve Avusturalya’da çok popüler bir spor haline gelmiştir.

Ragbi’nin birkaç basit kuralından bahsetmek istersek en önemli kuralı ileriye pas verilmemesidir. 15’er kişilik takımlar halinde oynanan bu sporda güç ve çeviklikten ziyade cesaret ön plandadır. 8 kişi forward ve 7 kişi back olarak sahadaki pozisyonlar ve roller ayrılır. Futboldan farklı olarak ragbi oyununda forvetler daha ağırdır, çarpışmalarda ve daha ağır mücadelelerde forvetler bulunurken back olarak oynayan oyuncular daha çok kaçmaya ve sayı yapmaya odaklı oynanıyor.