Okul Sporları Hokey Yıldızlar Türkiye Birinciliği Müsabakaları Osmaniye’de gerçekleşti.

2016-2017 Okul sporları faaliyet programında yer alan hokey yıldızlar kız erkek müsabakaları Osmaniye Hokey Sahasında yapıldı. Hokey sahasında oynanan müsabakalarda, 10 ilden kız erkek takımı olmak üzere toplam 16 takım katıldı.

Yapılan müsabakalar sonrasında Kızlarda ve Erkeklerde Türkiye Birincisi Gaziantep –Nizip Mehmet Akif Ersoy H.E.M A.S.O. oldu.

 Diğer Sıralamalar ise şöyle Kızlarda;

1.Gaziantep –Nizip Mehmet Akif Ersoy H.E.M A.S.O.

2.Adana-Çukurova Akşemsettin Orta Okulu

3.Gaziantep –Şahinbey Naciye Mehmet Gençten Orta Okulu

4.Muğla –Yatağan Ayser Kazım Eren Orta Okulu oldu.

Erkeklerde ise;

1.Gaziantep –Nizip Mehmet Akif Ersoy H.E.M A.S.O

2. Diyarbakır –Kayapınar  Halk Eğitim Merkezi

3. Adana-Çukurova Akşemsettin Orta Okulu

4. Ankara –Keçiören Kuyubaşı Orta Okulu

Ödül Töreninde Konuşma yapan Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir hokey branşının ülkemizde kısa sürede çok yol kat ettiğini belirterek, “ 2002 yılında bu ülkeye girmiş bir branş hokey branşı, olimpik bir branş yani önemli bir branş. Ülkemizin olimpiyatlardaki sıralaması için önemli bir branş. Yarın belki 2020 Olimpiyatlarında, belki 2024 Olimpiyatlarında, belki de 2028 olimpiyatlarında ülkemizi sizler temsil edeceksiniz. Çünkü daha yıldız seviyesindesiniz. Allah inşallah bunları size nasip eder. Ama işin güzel tarafı 15 yılda Hokey branşı inanılmaz yol kat etmiş. Hokey branşını 2004 yılında başlatan bir il müdürüyüm. Bu branşa uygun standartlara sahip ülkemizdeki iki tesisin biri Osmaniye’de. İnşallah yarın bu tesis sayısı artarak devam eder ve 81 ile yayılır.” Şeklinde konuştu.

Genç sporcularda tavsiyelerde de bulunan Demir spor yapmanın eğitim hayatında olumsuz bir etki yapmayacağını vurgulayarak, “Bundan sonra Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOG)’nda bu tür organizasyonlarda dereceye girmek ek puan getiriyor. Siz spor yapmayan bir bireyin önüne geçmiş oluyorsunuz. Bununda farkında olun arkadaşlar. Aslında temel eğitimden orta öğretime geçerken önemli bir virajı avantajla geçiyorsunuz. Bunlar sizin için bir fırsattır. Bunları iyi değerlendirin” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı’nın obazite,diyabet, kalp rahatsızlıkları gibi hareketsiz yaşamdan kaynaklanan hastalıklara yıllık ayırdığı bütçeye değinen Ökkeş Demir, “ Sağlık Bakanlığı Obazite, tansiyon, şeker hastalığı, kalp rahatsızlıkları gibi hastaların tedavisi için yıllık 10 Milyon dolar para veriyor. Ama burada sizin bu türk etkinliklerde organize olmanız işte bu paraların tekrardan sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere harcanması demek. Burada gazeteci arkadaşların aracılıyla da herkesi spora davet ediyorum, sağlığımız için spor yapalım.” Diyerek sporculara başarılar diledi.

Turnuva sonrası yapılan ödül töreninde derece elde eden sporculara Kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Spor Şube Müdürü Arif Özsarı, Türkiye Hokey Federasyonu Yönetim Kurul Üyesi Mehmet Veysi Koyun, Gaziantep-Nizip Halk Eğitim merkezi Müdürü Cem Kayar Tarafından verildi.