“Sporda Gelecek Kız Çocuklarının Elinde Yükselecek” mottosuyla düzenlenen etkinlikler, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü vesilesiyle Osmaniye'de gerçekleştirildi. 2012 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen bu özel gün, kız çocuklarının haklarını savunmak ve ayrımcılıkla mücadele etmek amacı taşıyor.

Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Osmaniye Gençlik Merkezi iş birliğiyle düzenlenen etkinlikler, Karaçay Bisiklet ve Yürüyüş Yolunda yapıldı. Programa Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi, Spor Hizmetleri Müdürü Yücel Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tolga Nacar, Gençlik Merkezi Müdürü Bayram Bozyel ve birçok gönüllü katıldı.

Etkinlikler kapsamında bisiklet turu, jimnastik gösterileri, müzik eğlencesi gibi çeşitli aktiviteler yer aldı. Ayrıca yüz boyama, Matrak, ip atlama ve yakan top gibi oyunlarla çocuklar keyifli anlar yaşadı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi, etkinliklerde çocuklarla birlikte bisiklet turuna katılarak yakan top oynadı.

Bu özel gün, kız çocuklarının spor yoluyla güçlenmesini ve toplumda daha fazla yer almasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen aktivitelerle dolu bir kutlama oldu. Çocuklar, bu etkinliklerle hem eğlenip hem de spor yapmanın keyfini çıkardılar.