Osmaniye’de Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Sporun En’leri" ödül töreni, Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. Tören, Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonu’nda yapıldı. Valilik ve diğer kamu kurum temsilcilerinin yanı sıra, sporcular ve aileleri de etkinlikte yer aldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu İl Başkanı Levent Öztürk, açılış konuşmasında tüm sporcuları kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi ise, Amatör Spor Haftası’nın 7-11 Ekim tarihleri arasında kutlandığını belirterek, etkinliklerin Vali Yılmaz’ın katılımıyla açılış programıyla başladığını ve ödül töreni ile sona erdiğini ifade etti.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, yaptığı konuşmada, "Osmaniye’miz, her alanda olduğu gibi sporda da önemli başarılar gösteriyor. Sporun geliştirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Spor altyapısını güçlendirmek amacıyla Bakanlığımız ciddi yatırımlar gerçekleştiriyor. Açtığımız Çok Amaçlı Spor Salonu, gerçekten sporcu üreten bir yer haline geldi. Ayrıca, Spor Lisesinin açılmasıyla birlikte sporun gelişimine büyük katkı sağladık." dedi.

Yılmaz, doğası ve coğrafi yapısıyla Osmaniye’nin spor aktiviteleri için oldukça uygun olduğunu belirterek, “Amatör Spor Haftası’nı dolu dolu kutladık. Ceyhan Nehri’nde yapılan kano faaliyetine katıldım, çok keyif aldım. Osmaniye’nin her alanda gelişmesi için çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, uluslararası ve Türkiye derecesi kazanan sporculara ödülleri, antrenörlere ve sporun gelişmesine katkı sağlayan yöneticilere plaketleri Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları tarafından verildi. Tören, katılımcıların başarılarıyla birlikte sporun önemini bir kez daha vurgulayarak sona erdi.