Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılan İçişleri Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından yürütülen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Bingöl’den Osmaniye’ye gelen 40 öğrenci Vali Ömer Faruk Coşkun’u ziyaret etti. Ziyarette Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Mustafa Loğoğlu da yer aldı.

Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda gerçekleşen kabulde Vali Ömer Faruk Coşkun öğrencilerle sohbet etti.

Programın başında Osmaniye Gençlik Merkezi Müdürü Bayram Bozyel proje hakkında detaylı bilgi vererek, “İçişleri Bakanlığı tarafından “180 Günlük Eylem Planı” kapsamında hazırlanan Strateji Geliştirme Başkanlığınca gerçekleştirilen “Biz Anadoluyuz Projesi” Ağustos 2017’de hayata geçirilmiş,  22 Eylül’de Tunceli-Afyonkarahisar buluşması ile başlamıştır. Proje ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizdeki 21 İl’den 15 yaş ve altı 50.000 öğrenciye ülkemizin farklı şehirleri ziyaret ettirilerek iller arası kardeşlik köprüsü kurulması, kardeşlik bağının güçlendirilmesi, ortak kültürel değerlerin paylaşılması, milli ve manevi kültürel ve ortak değerlerimizin paylaşılması ve gelecek nesillere aktarılması, çocuklarımız arasındaki kardeşlik ruhu ve bilincinin geliştirilmesi, çocuklarımızın terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması hedeflenmiştir.”dedi. Doğu ve Güneydoğu illerinin yanı sıra Ülkemizin Batı, Kuzey ve Güney Bölgelerinde yaşayan gençlerimizin de karşılıklı değişimleri şeklinde proje kapsamının genişletildiğini de kaydeden Bozyel, “Proje kapsamında 08-11 Mart 2019 tarihinde ilimiz Düziçi ilçesinden Düziçi İstiklal İmam Hatip Ortaokulundan 40 genç Bursa ilini, 14-17 Haziran 2019 tarihinde Bingöl iline Toprakkale Dağıstan Ortaokulundan 14 ve Toprakkale İmam Hatip Ortaokulundan 15 toplam 29 genç Bingöl ilini ziyaret etmişlerdir. 4-7 Ekim 2019 tarihleri arasında ise Bingöl İlinden 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulundan 40 gencimizi ilimizde misafir edeceğiz.” diye konuştu. Bayram Bozyel, gençlerin 3 gün boyunca ilimizde çeşitli ziyaretler gerçekleştireceklerini söyledi.

Öğrencileri Osmaniye’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Coşkun, “‘Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında bugün sizleri ilimizde ağırlıyoruz. İlimize hoş geldiniz. Bu projenin Osmaniye ve Bingöl ilimiz arasında bir gönül köprüsü oluşturmasını, birlik, beraberliğimize, dayanışmamıza ve kardeşliğimize vesile olmasını diliyorum. Sizler ilimizde bulunduğunuz süre içerisinde hem ilimizin tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı bulacaksınız hem de bazı sosyal sorumluluk faaliyetlerinde bulunacaksınız. Bu yaşlarda bu tür faaliyetler, sizlerin geleceğinin inşası açısından önem arz ediyor.” diye konuştu. Vali Coşkun, öğrencilere ilimizde geçirecekleri 3 gün boyunca dolu dolu zaman geçirmelerini ve ilimizden güzel hatıralarla ayrılmalarını dileyerek sözlerine son verdi.

Ziyaret sonunda öğrenciler Vali Ömer Faruk Coşkun’a “Biz Anadoluyuz” projesinin plaketini takdim ettiler, Vali Coşkun da öğrencilere hediyeler verdi.