Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün eğitim faaliyetleri arasında yer alan ve öğrencilerin yükseköğrenim hayatları süresince bireysel ve akademik gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği ‘Bilgiden Bilince Konferansları’nın Osmaniye ayağında Şair ve Yazar Bestami Yazgan KYK’lı gençlerle bir araya geldi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfisi’nde gerçekleşen Programa Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, Osmaniye Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mücahit Çelik, Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Yurt İdareler Birimi Müdürü Fuat Tülüce,  Karacaoğlan Erkek Yurdu Müdürü Süleyman Mazı,  Osmaniye Kız Yurdu Müdürü Sevgi Sabah Çakmaz, Öğretim Görevlisi Ahmet Loğoğlu, Üniversitemiz akademik ve idari personeli, yurt öğrencileri ile Üniversitemiz öğrencileri katıldı.

Bilgiden Bilince Konferanslarının gençler tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, “Yurtlarımızda kalan gençlerimizin ders dışı zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmeleri, akademik yönden gelişimlerine destek olmak, kötü alışkanlıklar ve olumsuz davranışlardan korumak amacıyla yurtlarımızda eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenliyoruz. Eğitim faaliyetlerimizden biri olan “Bilgiden Bilince Konferansları” kapsamında alanında uzman ve önemli bir isim olan Şair ve Yazar Bestami Yazgan Hocamızla bir araya geldik. Başta Bestami Yazgan hocamıza ve Programa katılan tüm misafirlerimize teşekkür ederim şeklinde konuştu.

 

 Edebiyat Söyleşilerinde Şair ve Yazar Bestami Yazgan; “İnsanlar kılık ve kıyafetlerine göre karşılanır, şahsiyetlerine göre uğurlanırlar. Aynı insanlar gibi milletlerinde bir şahsiyeti vardır. Biz buna milli kültür diyoruz.  Bana göre de milli kültürün temeli şiirdir. Peki delilin var mı derseniz derim ki; Mehmet Emin Yurdakul; “Bırak beni haykırayım, susarsam sen matem et. Unutma ki şairleri haykırmayan bir millet sevenleri toprak olmuş öksüz çocuk gibidir.” Diyordu. Biz de devam ediyoruz ve diyoruz ki; ‘Şairleri haykırmayan bir millet öksüz, şairleri haykırmayan bir ümmet yetim. Şairleri haykırmayan bir insanlık hem öksüz hem de yetimdir.’ “dedi.

 

Bütün sohbetlerinde şiir ağırlıklı bir muhabbet yaptığından bahseden Bestami Yazgan, “Vatanı, milleti ve istiklali sevmeyi Mehmet Akif Ersoy’dan, davayı sevmeyi Necip Fazıl Kısakürek’ten, bayrağı sevmeyi Arif Nihat Asya’dan, bütün insanları sevmeyi de Yunus Emre’den öğrendik. Bunların hepsinin ortak özelliği ise şair olmalarıdır. O bakımdan şiirin, duygu ve düşünceleri anlatmada güzel bir araç olduğuna inanıyorum.” dedi.

 

Programın sonunda Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, Bestami Yazgan’a teşekkür ederken Yazgan’a günün anısına hediye takdim etti.