Türkiye'de Şubat ayının en iyi gençlik merkezi Osmaniye Gençlik Merkezi seçildi.

Gençlik Hizmetleri ve Genel Müdürlüğü tarafından gençlik merkezlerinin yaptığı çalışmaların artırılması, daha çok gencin imkânlardan faydalanmasını teşvik etmek amacıyla her ay, Türkiye'de ayın gençlik merkezi seçiliyor.

Şubat ayının en iyi gençlik merkezi ise Osmaniye Gençlik Merkezi oldu. Akademi faaliyetleri sosyal ve kültürel faaliyetlere ve kulüplere katılan toplam katılımcı sayısının il - ilçe genç nüfusuna oranı gibi kriterlerin baz alındığı değerlendirmelerde Osmaniye Gençlik Merkezi 81 ilde bulunan gençlik merkezleri arasından Şubat ayının en iyisi seçildi.

Osmaniye Gençlik Merkezinden yapılan açıklamada Şubat ayı faaliyetleri ile ilgili bilgi verildi. Yapılan açıklamada, "Osmaniye Gençlik Merkezinde 18 bin 459 Genç Üyemiz, İl-ilçe okullarında, Üniversitede 225 Okul Temsilcimiz, 7 Gönüllü Gençlik Liderimiz, 4 KYK Temsilcimiz vardır.

Bu gençlerden 800 gencimiz aktif olarak Merkezimizde ve Genç Ofislerimizde açılan eğitimlere katılmaktadır.

Yine gençlik merkezimizde yürütülen Kitap Okuma Halkalarında Bakanlığımızın gönderdiği kitaplar 500 gencimiz tarafından dönüşümlü olarak okunmaktadır. Gençlik Merkezimiz Kod Adı 2023 Projesi kapsamında Robitik, Kodlama, Yazılım, İnovasyon alanlarında teknoloji üreten gençliğin bir araya gelme noktası olmuştur.

Gençlik Merkezimizde yürüttüğümüz Gençlerin İyilik Ağacı Projesi kapsamında 100 gencimiz ile birlikte yaptığımız İyilik Oryantiringi Yarışması ile gençlerimiz 10 farklı konuda yaptıkları iyilik hareketi ile iyilikte yarışmanın ötesinde iyiliği hayatımızın vaz geçilmez bir parçası haline getirilmesi konusunda örnek olacak, toplumsal farkındalık meydana getirecek bir etkinlik yapmışlardır. Bu faaliyetimiz belirli periyotlarda devam edecektir.

Merkezim Her Yerde Projesi ile Gençlik Merkezimiz imkânlarına ulaşamayan gençlerimize ulaşılarak kültürel, sanatsal, sportif etkinlikler yaptırılmaktadır. Mobil Gençlik Merkezimiz ile il,ilçe ve köylerimizde 10.000 gencimize ulaşılmıştır.

Gönüllülük bilinci içerisinde Gönüllülük Kulübü çerçevesinde 2020 yılında da oluşturulan Timlerimiz ile gönüller yapmaya, gönüllere dokunmaya devam ediyoruz.

Çaya Geliyoruz Projesi ile temsilci, gönüllü ve üye gençlerimizin evlerine misafir oluyoruz. Ziyaret ettiğimiz 250 ailemize Gençlik Merkezimizi anlatıyor, bilgi veriyor, halkaları gittikçe genişleyen büyük bir aile oluyoruz.

150 programda 7.500 gencimize ulaşarak bizim için çok önemli olan Medeniyetimizin Keşfi Kudüs, Farkındayız, Sanal Hayatta Kaybettiklerimiz sunumları ile ortaokul ve liselerimizde duyarlı, sorumlu ve bilinçli bir gençlik için çalışıyoruz.

OKÜ Genç Ofisimiz ve KYK Yurtlarındaki faaliyetlerimiz ile Üniversiteli gençlerimize hizmet veriyor, Hayata Değer Kat Projemizi ile de gençlerimizle gençlere ve tüm Osmaniye’ye değer katacak etkinliklerde bir araya geliyoruz.

Okul Temsilcilerimiz ve Mavi Yelekli Gönüllü Gençlerimizle okullarımızın yanı sıra, onlarla yine onların mahallelerine, evlerine, yurtlara ulaşıyor Gençlik Merkezimizin tanınırlığı, hizmetleri, faaliyetleri hakkında toplumun bilgi sahibi olması noktasında ortak çalışmalar yürütüyoruz.

Gençlik Merkezimiz, OKÜ Genç Ofisimiz, KYK Genç Ofislerimiz ile kültür, sanat, spor, inovasyon alanlarındaki eğitimlerin yanı sıra Gençler Sabah Namazında Buluşuyor etkinliğinde günün en hayırlı, bereketli saatlerinde ülkemiz, milletimiz, askerlerimiz için birlikte dua ediyoruz." denildi.


Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu ise "Ayın Gençlik Merkezi olarak tüm Türkiye genelindeki Gençlik Merkezleri arasında 1.liği elde eden, Kırmızı Yelekli Gençlik Liderlerimizi, Gönüllü Gençlik Liderlerimizi, Mavi Yelekli Gönüllü Gençlerimizi, Gençlik Merkezi yöneticilerimiz, personelini tebrik ediyorum. Şehitler ve Kahramanlar diyarı Osmaniye’mizin özellikle bu aydaki başarısı ile aldığı bu ödülü Şehitlerimize Mehmetçiklerimize armağan ediyoruz. Bu başarıda bizlere destek ve yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.