Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl ortaklaşa planlanan, her yaştan insanın spor yapması için düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası Kutlama Etkinlikleri, Osmaniye’de Kortej Yürüyüşü ile başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Spor Hizmetleri Müdürü Yücel Erdoğan, AK Parti Osmaniye İl Başkanı Seydi Gülsoy, çok sayıda öğrenci, antrenör ve sporcu katıldı.

Vali Kerem Al Karaçay Kültür Parkı Yürüyüş Parkurundan başlayan Yürüyüş, Atletizm Pistinde sona erdi. Yürüyüş korteji önünde yürüyen gençler dev bir Türk Bayrağı taşıdılar. Kortej yürüyüşünün ardından sporcular atletizm, çim hokeyi, geleneksel güreş, jimnastik, judo, tekvando gösterilerini sergilediler. Programın son bölümünde gösterilerinin sunan dağcılar Bayrağımızı göklerde dalgalandırdılar.

 Spor gösterilerinin ardından sporcularla bir süre sohbet eden Vali Dr. Erdinç Yılmaz, tüm sporcularımıza başarılar diledi. Program, günün anısına çektirilen fotoğrafla sona erdi.