Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Osmaniye’de bir dizi temas ve incelemelerde bulundu, açılışlara katıldı. Bakan Kasapoğlu, şehitler, yiğitler ve kahramanlar yurdu olan Osmaniye’ye önemli tesisler kazandırmaya devam ettiklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bir dizi etkinliğe katılmak ve açılış ve temaslarda bulunmak üzere Osmaniye’ye geldi. 

Bakan Kasapoğlu, TFF 3. Lig'de Osmaniyespor FK ile Güneş Holding Çankaya FK arasında 7 Ocak Stadı'nda oynanan karşılaşmayı izledi.

Taraftarlar, Bakan Kasapoğlu'na adının ve kentin plakasının yazılı olduğu Osmaniyespor forması ile atkı hediye etti.

Bakan Kasapoğlu Çok Amaçlı Spor Salonu'nun açılış törenine katıldı

Bakan Kasapoğlu, sonrasında Fakıuşağı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Çok Amaçlı Spor Salonu'nun açılış törenine katıldı.

Buradaki konuşmasında Bakan Kasapoğlu, şehitler, yiğitler ve kahramanlar yurdu olan kente gençlik alanında önemli tesisler kazandırmaya devam ettiklerini söyledi.

Spor salonunun birçok branşı ve antrenman alanlarını barındırdığını aktaran Bakan Kasapoğlu, Türk bayrağını dünyada dalgalandıracak şampiyonların, yıldızların tesiste yetişeceğini belirtti.

“Milletimiz için üretmeye, standartları yükseltmeye devam ediyoruz”

Kente kazandırılan eserlerin vatandaşlara verilen sözlerin karşılığı olduğunu vurgulayan Bakan Kasapoğlu, şöyle devam etti:

“Hizmet, eser siyaseti anlamında yola koyulduğumuz andan itibaren sağlıktan eğitime, sanayiye, altyapıya, her alanda iddiayı ortaya koyduk. Bu iddianın neticesi olarak her geçen gün bir yandan tesislerimizi hizmete alırken diğer yandan hem gençlik dinamizmine hem sporun enerjisine uygun şekilde yeni projelerle, yatırımlarla milletimiz için üretmeye, bu çıtayı, standartları yükseltmeye devam ediyoruz. Her geçen gün üretmek, 'iki güne eşit olan ziyandadır' anlayışıyla çalışmak, bizim hep birlikte yola koyulduğumuz davanın felsefesi. Milletimizden aldığımız ilhamla, güçle o iradeyi en güçlü şekilde hakim kılma adına durmadan, yorulmadan ve hiçbir engele takılmadan yürümeye devam edeceğiz.”

Türkiye'nin dört bir yanında farklı branşlarda spor tesislerinin açıldığını hatırlatan Bakan Kasapoğlu, spor kulüplerine, sporculara, amatör sporculara destek verdiklerini anlattı.

Bakan Kasapoğlu, yurtlar ve gençlik merkezlerinin gurur tablosu olduğunu vurgulayarak, Osmaniye'ye yeni bir gençlik merkezi kazandıracaklarının müjdesini de verdi.

“Gençlerimizin önündeki tüm engelleri birer birer kaldırdık”

Ülke genelinde 54 gençlik kampında yılın 365 günü Türkiye'nin dört bir yanından gençleri ağırladıklarını anlatan Bakan Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle ülkemizin farklı vilayetlerinden gelen gençler orada kardeşliklerini pekiştiriyor. Bu anlamda enerjileriyle, gelişimleriyle yarınlara hazırlanıyorlar. İşte o kamplardan biri de Osmaniye'deki Aslantaş Gençlik Kampı. Osmaniye bu güzel kampa ev sahipliği yapıyor. Bu kampın içerisinde gençler için basketboluyla, voleyboluyla, futboluyla, okçuluğuyla, paintball ve tiyatro alanıyla pek çok imkan var. Biz bu ülkenin gençlerine, birbirinden kıymetli, değerli evlatlarına güveniyoruz. Bugünlerimizin, yarınlarımızın onlarla birlikte daha aydınlık olacağına inanıyoruz. Bu dünyanın, ülkenin gençlerinin vicdanı, merhameti, ruhu ve dokunuşuyla daha adil olacağına inanıyoruz. İşte o yüzden bugüne kadar gençlerimiz için her bir imkanı seferber etmekte bir an olsun tereddüt etmedik. Bu ülkenin gençlerini kamplara ayıranlara, ötekileştirenlere, onların önüne çeşit çeşit engeller koyanlara inat gençlerimizin önündeki tüm engelleri birer birer kaldırdık. Bundan sonra da hiçbir engel tanımadan, gençlerimizle birlikte daha güçlü, aydınlık yarınlara onların yanında, onların yol arkadaşları olarak devam edeceğiz."

“Ülkemiz her alanda olduğu gibi spor ve gençlik yatırımlarında da potansiyelini değerlendiriyor”

Bakan Kasapoğlu, Osmaniye'de 2002'de 1492 olan lisanlı sporcu sayısının bugün 79 bin 917'ye ulaştığına, bunun bir gurur tablosu olduğuna dikkati çekti.

Bugünlere gelinmesinde desteği olanlara teşekkür eden Bakan Kasapoğlu, “Bu bir spor devrimidir diyoruz ya işte bu rakamlar bu ifadeyi boşuna söylemediğimizi gösteriyor. Ülkemiz her alanda olduğu gibi sporda da gençlik yatırımlarında da en güzel şekilde hem imkanlarını hem de potansiyelini değerlendiriyor. Bundan sonra da değerlendirmeye devam edecek." ifadelerini kullandı.

Bakan Kasapoğlu, 2002'de 7 spor tesisi olan Osmaniye'de bugün bu sayının 60'ın üzerine çıktığını, bu sayıyı, enerjiyi ve gücü birlikte yukarıya taşıyacaklarını söyledi.

“İlmek ilmek işlediğimiz projelerimizle Türkiye Yüzyılı'na yürüyoruz”

Türkiye'de her alanda devrim niteliğinde hizmetler yapıldığını belirten Bakan Kasapoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Türkiye'nin yarınlara yürüyüş mücadelesi ve 'önce insan' diyerek başlattığımız hizmet yolculuğu Türkiye Yüzyılı'nın arifesinde çok ama çok farklı bir noktaya geldik. Devrim niteliğindeki eserlerle taçlandırdığımız, ilmek ilmek işlediğimiz projelerimizle Türkiye Yüzyılı'na yürüyoruz. Spor yatırımlarımız ve politikalarımız sayesinde eskiden yarışacak sporcu dahi bulamadığımız branşlarda bugün madalya ve şampiyonluk sahibi sporcularımız var. Dünyanın en güçlü gençlik politikalarını uygulayan ülkesiyiz. Yurtlarımız kapasitesiyle, konaklamasından beslenmesine, güvenliğinden temizliğine sağlanan her türlü imkanıyla dört dörtlük bir teşvik hareketi, gençlik hizmeti. Gençlerimizi destekleme noktasında kredi ve burs altyapısının dünyada başka bir örneği yok."

“Bugüne kadar elimizi taşın altından hiçbir zaman kaldırmadık”

Bakan Kasapoğlu, sahip olunan güçlü altyapı ve imkanların devletin gücünü, kudretini ve insanlığa olan inancını gösterdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bu devlete, millete meydan okumaya kalkışanlar, tuzak kurmaya çalışanlar, Türkiye'nin, bu aziz milletin ayağına taş değsin diye bekleyenler, Allah'ın izniyle, bu aziz milletin ferasetiyle hep mağlup olmuşlardır ve mağlup olmaya da mahkumdurlar. O yüzden bu ülkeyi, bundan sonra da bizden umudu olan insanları, milletimizden aldığımız güçle hiçbir zaman mahcup etmeden, daha aydınlık yarınlara taşımak bizler için onurlu bir görevdir, kutlu bir misyondur. Milletimizin ihtiyacını ve hissiyatını, istikbalimizi, adaleti ve merhameti esas alan bu kutlu yürüyüşümüzün de sadece bu ülkenin değil, aynı zamanda bütün mazlum coğrafyaların ve insanlığın umudu olduğunu çok iyi biliyoruz. Türkiye'nin hakkını, hukukunu korumak, nice medeniyetlere ev sahipliği yapmış bu kadim toprakların hizmetkarı olmak bizler için büyük bir onurdur. Köylerimize, kasabalarımıza, şehirlerimize, bu ülkenin her bir karışına adaletle, sevgiyle ve heyecanla hizmet etmek bizim için büyük bir gurur vesilesidir. İşte Cumhuriyetimizin 100. yılına da bu inanç ve gururla yürüyoruz. Türkiye Yüzyılı hepimizin yüzyılı olacak ama en çok siz değerli gençlerimizin omuzlarında ve en güçlü şekilde yükselecek. Sizlerin bugününün dünden, yarının bugünden iyi olması için bugüne kadar elimizi taşın altından hiçbir zaman kaldırmadık. Bundan sonra da aynı misyon ve inançla bu yola devam edeceğiz.”

Konuşmaların ardından Kasapoğlu ve protokol üyeleri tarafından salonun açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra salonda incelemelerde bulunan Bakan Kasapoğlu, antrenman yapan sporcularla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Bakan Kasapoğlu spor malzemesi dağıtım törenine katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, daha sonra Osmaniye Çim Hokeyi Sahası'nda düzenlenen spor malzemesi dağıtım törenine katıldı. 

Bakan Kasapoğlu, gençleri sporla ilgilenmelerinden dolayı tebrik etti.

Sporun her branşına destek verdiklerini vurgulayan Bakan Kasapoğlu, “Devlet, hükümet, bakanlık olarak her branşın yanındayız, en güçlü desteği veren ülkeyiz. Bundan sonra da spora her branşıyla destek verme noktasında bu çabamıza, gayretimize devam edeceğiz.” diye konuştu.

Takımların karşılaşmasını izleyen Bakan Kasapoğlu, ardından kulüplere spor malzemelerini dağıttı.

Kayıboyu Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışı

Bakan Kasapoğlu, sonrasında yapımı tamamlanan 1350 kişilik Kayıboyu Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışını yaptı.

Törendeki konuşmasında kente kazandırılacak 1250 kişilik erkek öğrenci yurdunun inşaatının sürdüğünü belirten Bakan Kasapoğlu, bu yurdun da en kısa sürede tamamlanarak gençlerin hizmetine sunulacağını söyledi.

Yurtta kalan öğrencilerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Kasapoğlu, kentte çeşitli branşlarda görev yapan antrenörlerle de basına kapalı toplantıda bir araya geldi.

Korkut Ata Üniversitesi Genç Ofis'in açılışı yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Genç Ofis açılışında, "Gençler neredeyse biz oradayız" felsefesiyle çalışmaya devam ettiklerini aktardı.

Bakan Kasapoğlu, ülke genelinde yaklaşık 500 gençlik merkezi ve 347 Genç Ofis açtıklarını belirterek, şöyle devam etti:

“İnşallah siz nerede talep ediyorsanız, biz bunları birer birer açmaya ve sizlerin önderliğinde yönetmeye devam edeceğiz. Lütfen buraları dolu dolu kullanın. Buraların içeriğini, projelerini birlikte büyütelim, güçlendirelim. Sizler için yaşayan mekan, 'arkadaşlık iklimi' olarak buraları inşallah hem sayılarıyla hem nitelikleriyle güçlendirmek hepimizin görevi olsun.”

Açılış töreninden sonra Bakan Kasapoğlu, Genç Ofis'te sohbet ettiği öğrencilerin söylediği türküleri dinledi. Bakan Kasapoğlu, burada düzenlenen "Annelerle Spor Konuşuyoruz" toplantısına katıldı.

Bakan Kasapoğlu Gençlik Buluşması'na katıldı

Bakan Kasapoğlu, programının devamında Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde organize edilen "Gençlik Buluşması" programına katıldı.

Basına kapalı etkinliğin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Osmaniye Valiliğini ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Kasapoğlu, Vali Erdinç Yılmaz ile görüştü.