Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan “Anadolu Yıldızlar Ligi”(ANALİG) projesi, Türkiye’nin yıldız adayları Osmaniye’de buluştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü'nün 2019 yılı faaliyet programında yer alan 20-22 Aralık 2019 tarihleri arasında Tosyalı Spor Salonunda gerçekleşecek olan Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Basketbol Grup Müsabakaları başladı.

Müsabakalara Osmaniye, Adana - Antalya - Burdur - Hatay - Isparta - Mersin - Kahramanmaraş - ve Karaman'dan 9 kız ve 9 erkek takımı katıldı.

Toplamda 200 sporcunun mücadele edeceği Basketbol Anadolu Yıldızlar Grup Müsabakalarının açılış seremonisine Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu Spor Şube Müdürü Arif Özsarı, Anadolu Yıldızlar Ligi sorumluları, sporcular, antrenörler ve idareciler katıldı.

Seremoni öncesi konuşma yapan Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, sporda sürdürülebilir başarı için üretken ve başarılı nesillerin önemini hatırlatarak ANALİG’in bu doğrultuda başarıyla uygulandığını söyledi. Basketbol grup yarışmalarına en iyi şekilde ev sahipliği yapacaklarını kaydeden İl Müdürü Loğoğlu, tüm sporseverleri Basketbol müsabakalarını izlemeye davet etti.

Açılış seremonisinin ardından müsabakalar başladı.