Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Bahçe ilçesinde “Avrupa Spor Haftası” dolayısıyla "Herkes İçin Ulusal Spor ve Sağlık Günleri" etkinliğine düzenlendi.

Etkinlik kapsamında, kent protokolü ile Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti takımları zemini yenilenen Bahçe şehir stadyumunda dostluk maçı yaptı.

Bahçe şehir stadyumundaki etkinlikte Osmaniye AK Parti Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya ile bazı kurum müdürlerinin de forma giydiği dostluk maçı yaparken maçın başlama vuruşu Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz tarafından gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, maç öncesinde yaptığı açıklamada, etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Avrupa Spor Haftası’nın çeşitli etkinliklerle kutlandığını ifade eden Loğoğlu, şunları kaydetti:

“Avrupa Spor Haftası her yıl geleneksel olarak düzenlenen, çok sayıda farklı spor aktiviteleriyle her yaştan ve statüden bireyi bir araya getirerek hareket bilincini arttıran önemli bir projedir. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve teşkilatları tarafından son yıllarda Ülkemizde spor kültürünün tabana yayılması adına gerçekleştirilen önemli tesis yatırımları ve başarılı proje uygulamaları Avrupa Birliği'nin dikkatini çekmeyi başarmıştır.

Bu kapsamda, Gençlik ve Spor Bakanlığımızca ve Avrupa Delegasyonu tarafından Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu, Ülkemiz adına 23-30 Eylül 2020 Avrupa Spor Haftası Koordinatör kurumu olarak görevlendirilmiştir. 23 - 30 Eylül Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında, Türkiye’de yaş cinsiyet ve etnik köken gözetmeksizin, 83 milyon Ülkemiz nüfusunun tamamının spor ve fiziksel aktivite ile bu projenin bir parçası olması hedeflenmektedir. Avrupa Spor Haftası boyunca, 81 ilimizde geçmişten günümüze önemli spor yatırımlarımız ve projelerimizin tanıtımı yapılacak olmakla birlikte, spor kültürünün tabana yayılması adına çeşitli sportif etkinlikler düzenlenerek farkındalık oluşturulacaktır”

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, güzel bir etkinlik olduğunu, katılımcılara teşekkür etti.

Yılmaz, konuşmanın ardından Osmaniye AK Parti Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya ile bazı kurum müdürlerinin de forma giydiği dostluk maçının başlama vuruşunu yaptı.