Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Okul Sporları Daire Başkanlığı’nın faaliyet programında yer alan ve Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen okul sporları gençler Badminton grup müsabakaları Tosyalı Spor Salonu’nda kızlar ve erkekler kategorisinde ilk gün karşılaşmalarıyla başladı.

Osmaniye’nin de yer aldığı grup müsabakalarına Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Adıyaman, Malatya, Kayseri, Osmaniye olmak üzere 9 ilden 140 sporcu ve 18 takım katıldı. 3 gün boyunca devam edecek müsabakalarda dereceye giren takımlar Erzincan’da düzenlenecek Türkiye şampiyonası finallerinde mücadele edecek.

Tosyalı Spor Salonunda yapılan Açılış Seremonisinde 2023 yılında ikinci ulusal müsabakaya ev sahipliği yaptıklarını belirten Spor Hizmetleri Müdürü Yücel Erdoğan, “Osmaniye olarak 2023 yılında da birçok ulusal spor organizasyonuna ev sahipliği yapacağız. Bunlardan ilki Hentbol şimdi İse okul sporları faaliyetleri kapsamında düzenlenen gençler badminton grup müsabakaları oldu.

 9 ilden 140 sporcumuzun mücadelesine sahne olacak müsabakalarımızda dereceye giren sporcularımız Türkiye şampiyonası finallerinde mücadele etmeye hak kazanacak. 3 gün boyunca devam edecek müsabakalarda tüm antrenör, sporcu ve hakemlerimize başarılar diliyorum” dedi.