Depremin birinci yıldönümünde saat:04.17 depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için anma programı düzenlendi. İstasyon Caddesinde düzenlenen programa Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekilleri Seydi Gülsoy ve Dr. Asu Kaya, 25. ve 26. Dönem Osmaniye Milletvekili Prof. Dr. Ruhi Ersoy,  27. Dönem Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, 12’nci Komando Tugay Komutan Vekili ve Garnizon Komutan Vekili Komando Albay Mehmet Emin Bayık, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Murat Karabulut,  Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Karakuş, İdare Mahkemesi Başkanı Emine Ünsat, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Baro Başkanı Mehmet Karakoç, Vali Yardımcıları Hakan Yavuz Erdoğan, Aziz Onur Aydın ve  Yunus Emre Şahin, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halit Gülten, İl Emniyet Müdürü Mehmet Sarıbuva, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hamit Coşkun, Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Emir Hasan Arslantaş, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımız katıldı.

        Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan anma programının devamında Şehit Mehmet Karacatilki İmam Hatip Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mehmet Muaz Korkmaz tarafından Kur'an-ı Kerim okundu ve İl Müftüsü Ali Çakmak dua etti.

        Programın devamında konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz,  "Bundan tam yıl önce bu saatlerde 6 Şubat'ta saat 04.17'de Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 ilimiz ve bu iller içinde Osmaniye'miz de dünya tarihinin en büyük depremiyle sarsıldık. Bu deprem çok acılar bıraktı. Yüreklerimizi yaktı. Osmaniye'mizde bu depremde 1010 vatandaşımızı kaybettik. İnanıyorum ki onlar cennete yürüdüler, mekanları cennet olsun, ruhları şad olsun. Onları asla unutmayacağız. 11 ilimizde de hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Depremin ilk anından itibaren beraberdik. Bugün de beraberiz, o acıyı tekrar yaşıyoruz. Kıymetli hemşehrilerim,  metanetinizle, duruşunuzla hayran kaldığım büyük bir mücadele verdiniz. Sizin içinizde olmaktan duyur duyuyorum. O acılı günlerde tek yürek oldu. Türkiye tek yürek oldu, Osmaniye'miz tek yürek oldu. Hep beraber bu felaketle mücadele ettik. Mücadelede geldiğimiz noktada acıların dinmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu ayın içinde 1976 konutumuz teslim edilmiş olacak. 5300 konut hızlı bir şekilde yapılmakta. Konutlarımızın çok hızlı bitmesi için büyük bir mücadele veriyoruz. Hemşehrilerimizin kalıcı konutlara kavuşmasını çok arzu ediyorum. Bu yerinden dönüşüm fırsatını da iyi değerlendirmemiz lazım. O konuda da hızlı hareket edersek, bir an evvel Osmaniye'mizin toparlanması anlamında da çok faydalı olacağına inanıyorum. Dünyanın en güçlü devletleri dahi bu çapta bir deprem yaşasa bu milletin gösterdiği fedakarlığı, birlikteliği, bu Devletin gösterdiği gücü inanın gösteremez. Yüce Mevladan dileğimiz bir daha ülkemizde, dünyada böyle felaketlerin yaşanmamasıdır." dedi.

        Vali Dr. Erdinç Yılmaz sözlerinin devamında, "Bu millet gerçekten büyük millet, bu devlet büyük devlet. Bu Devlet milletinin hizmetinde. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ilk andan itibaren büyük mücadele veriliyor. Bu mücadeleyi hep beraber veriyoruz, sizler veriyorsunuz, bizler de her zaman yanınızda olduk, yanınızda olacağız. Bu yaraları birlikte sardık, birlikte saracağız."dedi. İstasyon Caddesinde Deprem Şehitleri Anıtı yapmayı planladıklarını belirten Vali Yılmaz, "Asla unutmayacağımız deprem şehitlerimizin isimlerini burada yaşatacağız. Kaybettiğimiz 1010 canımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Onların mekanı cennettir. Allah bize bir daha bu depremleri yaşatmasın."dedi.

       Vali Yılmaz'ın konuşmasının ardından, 6 Şubat Depremi konulu sinevizyon gösterildi. Öğretmen Ceylan Akkulu'nun Maraş ağıdını seslendirmesinin ardından depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımız anısına karanfil dağıtıldı. Anma programı İstasyon Caddesinden Devlet Bahçeli Meydanına gerçekleştirilen sessiz yürüyüş ile son buldu.