Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokole istinaden Kendi inancı ve deneyimleri doğrultusunda topluma değer katacak bir gençlik için, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde düzenlenen hafta sonu kamp etkinliğinde gençler; çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile unutamayacakları bir kamp dönemi yaşıyor.


Osmaniye’nin Kadirli ilçesi Kızyusuflu Köyünde bulunan ‘Aslantaş Gençlik Kampı’ alanında 2016-2017 yılı Gençlik Kampları kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile 'Hafta Sonu kampları' etkinliği düzenleniyor. Hafta sonu kamplarında Osmaniye' de okuyan 9. ve 10. sınıf lise öğrencileri misafir ediliyor.


Sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda birçok faaliyette bulunan guruplara
El sanatlarıı, futbol, voleybol, basketbol, matrak, ok atma, masa tenisi, bisiklet, paintbol,  gibi sportif faaliyetleri yapma imkânı bulan gençler, çevre doğa ile iç içe yaşıyor. Kampta eğlenceli aktiviteler, yeterli güvenlik önlemleri alındıktan sonra uzman eğitmenler tarafından kampa gelen gençlere sunuluyor. Birçok faaliyetle hafta sonunu güzel ve eğlenceli geçiren gençler mutlu bir şekilde evlerine dönüyor.


Proje hakkında
Türkiye'nin dört bir yanından binlerce gence birbirleriyle tanışma, sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunma fırsatı vermek amacıyla uygulanan proje kapsamında ulaşım, konaklama ve yemek gibi tüm ihtiyaçlar Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sağlanıyor. Ayrıca kamp etkinliğinde, katılımcı gençlerin tamamına, kamplarda geçirdikleri günler için ve yolculuklarında seyahat ve sağlık sigortası yapılarak teminatlar çerçevesinde sağlık hizmeti de veriliyor. Protokolle, öğrencilerin sportif, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda bilgi, beceri ve yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve desteklenmesi hedefleniyor.