Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümü törenlerle kutlandı. Devlet Bahçeli Meydanı’nda düzenlenen törene; Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya, Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Adalet Komisyonu Başkanı İrfan Ünüvar, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Baro Başkanı İbrahim Halil Yavuzdoğan, Vali Yardımcıları Adem Yılmaz ve Metin Esen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Osmaniye’den ve çevre illerden gelen Şehit ve Gazi Dernekleri Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayan törenin devamında Vali Ömer Faruk Coşkun şeref defterini imzalayarak şöyle yazdı; “97 yıl önce şaha kalkan bir milletin bağımsızlığı uğrunda, vermiş olduğu takdire şayan bir mücadeleyle canları pahasına bu toprakları bize vatan yapan, bu toprakların gerçek sahipleri, ecdadımızı minnet ve şükranla anıyorum. Sevgili Osmaniyeliler, Milli Mücadele, Anadolu’nun her karış toprağına Yüce Türk Milletinin mübarek kanı ve tertemiz alın teri akıtılarak tarihe yazılmış bir kahramanlık destanıdır. Tarihin bu eşsiz destanının en önemli bölümlerinden birini de yiğitler şehri Osmaniye’mizde verilen kurtuluş mücadelesi teşkil etmektedir. Osmaniye’nin kurtuluşu, bağımsızlık aşkının; hava, ekmek ve sudan daha kıymetli olduğunun tarihe kayıt düşüldüğü destanın adıdır. Yiğitlerin ve yiğit ruhlu Osmaniye halkının başı dik, alnı açık Hakka yürüyüşüdür. Osmaniye’nin kurtuluşu toprağı vatan yapan iradenin, toprakta filizlenişi; yeniden bir diriliş için ayağa kalkan bir milletin yürekleri toplu vurdukça onu hiçbir topun ve tankın sindiremeyeceğinin en güzel örneğidir. Asla unutmamalıdır ki 7 Ocak;  mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, kız kardeşimizin gelinliği, şehidimizin son örtüsü mukaddes bayrağımızı gönderden indirmeye çalışanların ve o bayrağa bizim gözümüzle bakmayanların mezarının bu topraklarda kazıldığı gündür. Aziz Osmaniyeliler, bizlere düşen, ecdadımızın tarihe yazdığı bu kahramanlık destanını gençlerimizin beyinlerine tarihimizin en büyük derslerinden birisi olarak nakşetmektir. Osmaniye’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıldönümünde bu mücadele ruhunu yeniden her alanda canlandırmalıyız. Yaşadığımız tarihi süreçlerden ders alarak gençliğimize mücadele ruhu aşılamalı ve memleketimizi, Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Osmaniyeli hemşerilerimin, 7 Ocak Osmaniye’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97’nci yılını kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu topraklar için toprağa düşen bütün şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”  
 
Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Osmaniye Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin kutlama mesajları okundu.
 
Programın devamında konuşan Kuvva-i Milliye Mücahitleri Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Hasan Özdemir, konuşmasında Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluş mücadelesini anlatarak, “Yurt çapında Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlayan milli mücadele safına Osmaniyeli Kuvva-i Milliyeciler de katılmış ve destek vermişlerdir. İşgalci emperyalist güçlere karşı yaşlı, genç, kadın, erkek birbirilerine kenetlenerek savunma ve direnişi sürdürmüşlerdir. Türk ulusu dünyaya şunu kanıtlamıştır; Türk milleti, en güç koşullarda bile, yurdunu müdafaa eder ve savunur." diye konuştu. Hasan Özdemir, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarak sözlerine son verdi.
 
Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ise yaptığı konuşmada, Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünü kutlayarak, "7 Ocak Aziz Şehitlerimizin kanları ile yazdığı Türk Kurtuluş Savaşı’nın destanları aşan ifadesidir. 7 Ocak birlikte olmaktır, birlik olmaktır, bir olmaktır. Bugün, ülkemizi dört bir taraftan sarmaya çalışan şer güçlere karşı dimdik ayakta olduğumuzu, yılmayacağımızı, yıkılmayacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum. Yurt içinde ve sınır boylarımızda bayrağımız için, vatanımız için, birliğimiz için terör odaklarına karşı canıyla kanıyla mücadele eden güvenlik güçlerimizi, buradan, bu tarihi günde saygı ve hürmetle selamlıyorum, Rabbim yeni zaferler kazanmayı kahramanlarımıza nasip etsin. Birilerinin taşeronluğunu yapanlar, iyi bilmelidir ki milletimizin mayası Tanrı Dağlarında yoğurulmuş, Hira Dağında pişirilmiş, Anadolu’da yek bir vücut olmuştur. Bin yılı aşan kardeşliğimiz ay yıldızlı bayrağımızın altında perçinlenmiştir. İnancımız odur ki milletimiz bir daha bu topraklarda kurtuluş mücadelesi yaşanmaması için her geçen gün birbirine daha da kenetlenecektir. " diye konuştu.
 
Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı gösterisini sundu. Kutlama töreninin devamında, Hasan Aybaba Anadolu Lisesi öğrencisi Baturalp Güner şiir okudu. Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin "Osmaniye'nin Kurtuluşu" isimli tiyatro gösterilerini sunmalarının ardından,  Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları ekibi tarafından folklor gösterisi sergilendi.
 
Tören, Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümü Kutlamaları nedeniyle düzenlenen satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Kızlar kategorisinde birinci olan Eylül Rana Vizir, ikinci olan Rabia Süt, üçüncü olan Hilal Öykü Saraç, dördüncü olan Sena Akın; Erkekler kategorisinde ise birinci olan Muhammed Aslan Mert birinci, ikinci olan Emir Baran Kedek, üçüncü olan İrfan Arda Ay, dördüncü olan İsmail Eren Bolat ve beşinci olan Yusuf Yiğit Vizir, kupa ve ödüllerini Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensuplarından aldılar. Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını dilediler.
 
 Devlet Bahçeli Meydanı’ndaki kutlama töreninin ardından 7 Ocak Kurtuluş yürüyüşü yapıldı. Devlet Bahçeli Meydanı’ndan başlayarakEnvar-ül Hamit Camii (Büyük Cami) önünde son bulan yürüyüşün ardından Caminin önünde bulunan şehitlikte tören düzenlendi. Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Envar-ül Hamit Camii müezzini Yunus Önat tarafından Kuran-ı Kerim okudu. Törenin devamında İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nun şehitlerimiz için dua etmesinin ardından saygı atışı yapıldı.
 
Şehitlikteki tören, Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları tarafından şehitlerimizin kabirlerine karanfiller bırakılması ile sona erdi. Kabirlere karanfil bırakan Vali Coşkun, “Bu topraklar için toprağa düşen bütün şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.